Det er mye grilling for tiden og mye kjøtt. Av og til er det godt med en vegetar rett, noe som varmer om hjertet, det man kaller comfort food. Pasta er høyt på min liste av comfort food og bortsett fra aubergine så har jeg stort sett all nødvendige ingrediensene på lager. Du kunne selvfølgelig sløyfe auberginen eller erstatte det men auberginen gir retten litt «kjøtt på benet» (som passer dårlig å si når det er snakk om en vegetar rett). Og av og til er det greit å lage en enkel middag…
For 4 personer trenger du:
1 middelstor aubergin
3 ss rødvin (kan sløyfes)
1 løk, finhakket
1 hvitløksfedd, presset
1 boks med tomater
2 ss kremfløte (kan sløyfes)
1 ss finhakket fersk oregano, eller 1 ts tørket oregano
1 ss finhakket persille
salt og pepper
olivenolje
pasta (gjerne fullkorn), parmesan og nykvernet pepper til servering
Skjær auberginen i små terninger. Ha de opp i en skål, strø med litt salt, rør om for å fordele saltet. Sett en tallerken på toppen av auberginen med noe tungt oppå for å vekte det ned. La det stå en 15 minutters tid (imens kan du hakke løk og urter…).
Skyll auberginen for å kvitte deg med overflødig salt og tørk med papir. Varm opp noen spiseskjeer olivenolje i en stekepanne og stek auberginen en 5 minutters tid til det har fått litt farge. Tilsett vin og la det koke svakt en 5 minutters tid. Ha opp i løk, hvitløk og tomater på boks. Smak til med salt og pepper. La det koke ca. 15min. Kok opp pasta.
Like før servering ha opp i fløte og urter og ta en siste smaks test. Ha opp i salt eller pepper hvis nødvendig. Hell av pastaen når den er al dente og bland pastaen med sausen. Server med revet parmesan (og resten av rødvinen….)
I snøværet i dag blir det denne retten, Ina 😉 Herlig og enkel!
Ja, den er så deilig!!
Kos deg i snøværet Gunvor 🙂
Hei Vilde! Nei, jeg skreller ikke auberginen… 🙂 Skjærer den i terninger og bruker den «as is»….
…bare et lite spørsmål: SKreller du auberginen eller bruker du den med det seige skallet?
Vi har pastauker for tiden, det varme høstværet kombindert med barnehagestart gjør raske og gode pastaretter uunnværlig!