Ikke la deg skremme av at dette er en terte. Ja, du må lage tertebunn, og ja det krever litt, men du får det til – no problemo. Viktigst er å ikke overarbeide deigen. Bruk gjerne en food processor, den holder deigen kald og jobber fort. Resten av prosessen er enkel. Karamellen kan du lage om du vil, men du kan også sløyfe det. Skal jeg være ærlig så synes jeg du burde ha den med – den gir kaken en ekstra dimensjon. Og en annen ting – jeg har valgt å bruke hasselnøtter med skall, du kan selvsagt bruke hasselnøtter uten skall og få en litt mindre røffere utseende på tertedeigen.
Sjokoladeterte med hasselnøtter og salt karamell
Til deigen
- 50g hasselnøtter
- 200g hvetemel
- 1ss melis
- 140g kald smør, skjært i små biter
- 1 eggeplomme
Til karamellen
- 90g sukker
- 30g smør
- 120ml kremfløte
- 1ss lys sirup
- 50g hasselnøtter, hakket
- en god klype grov salt
Til sjokoladefyllet
- 100g kokesjokolade
- 75g smør
- 2 store egg
- 1 eggeplomme
- 50g sukker
- 1ss kakao
ovn temp 180C
løsbunnet paiform, 28cm
Lag tertebunnen. Ha hasselnøtter i en food processor og hakk til du har en ganske fin blanding. Tilsett mel, melis og strø smøret på toppen. Sett maskinen i gang igjen og la den gå ca. 20sek. til du har en deig som ligner brødsmuler. Sett maskinen i gang igjen og tilsett eggeplommen og 2ss iskaldt vann. La maskinen gå en 5-10sek. Åpne lokket og sjekk om deigen er ferdig. Den vil fortsatt være smulete, men skal ha begynnt å samle seg mer. Hell deigen over på kjøkkenbenken, samle den lett sammen med hendene til en rund deig og press den ned til en sirkel. Pakk deigen godt i plast og la den hvile minst en halvtime i kjøleskapet.
La kaken avkjøle helt før servering.
Kaken er ikke overveldende søt – server den gjerne med is – honning is for eksempel…. Håper det smaker!
Oppskriften er tilpasset noe fra en oppskrift jeg fant på bbcfood
Innlegget var tidligere publisert i april 2012
Hei! Skal lage denne i helgen, men i små terteformer for å ha til dessert. Kan man lage karamellen på forhånd og la den stå tro? Sjokoladefyllet må vel lages rett før siden det skal lages eggedosis?
Hei Janne
Karamellen kan du lage på forhånd ja. Blir den for stiv kan du varme den opp litt. Og ja, sjokoladefyllet må du nok lage like før den skal i terten.
Når det er sagt så kan du jo lage tertene dagen før, eller om morgenen for eksempel. Da slipper du å stresse mens du har gjester.
Lykke til!
Takk for svar! Deigen til bunnen blir laget ikveld, og stekes imorgen! Gleder meg å smake denne!
Står i ovnen nå!
Kan med hånden på hjerte bekrefte at dette er en veldig god terte 🙂
Får vann i munnen…. høres og ser nydelig ut
Hei Hilde
Du skal piske 2 egg og 1 eggeplomme sammen med sukkeret – retter oppskriften. Takk for at du sa fra!
Bakte kaken i går – og den ble en stor suksess 🙂
Men et lite spørsmål – for i sjokoladefyllet så står det følgende:
2 egg
1 eggeplomme
Og i forklaringen så står det at man skal piske eggeplommene til eggedosis. Var litt usikker hvordan jeg skulle tolke oppskriften 😉
Noen som kan svare meg=
Takk Swimzy – kaken var også veldig, veldig god 🙂
@Silke – spennende, lykke til med brødbaksten!
@Gry – he,he, mye ble borte på lørdag, resten ble borte på søndag….:))
Den ser kjempegod ut! Skulle gjerne smakt et stykke av den…! : )
mhhhhh, bildene er fantastisk!!!
I dag jeg prøve nokneadbread første gang, deigen sover nå…
hilsen,
silke
åhhh så utrolig lekkert :)p iveravi