Suppe av brokkoli og spinat med parmesan og bacon

Eller grønnsuppe som den også kan kalles. Finn frem det du har av grønt i kjøleskapet! Om ikke du har akkurat det jeg har brukt eller like mye mengder i oppskriften er det bare å improvisere. Viktig er at det blir grønt!
du trenger (4-6 personer)
1 stor purre, vasket, skivet
1 gul løk, finhakket
3 hvitløkfedd, finhakket
1 brokkoli, ca. 400g
1 l.  kyllingkraft
500g spinat, vasket
50g revet parmesan
olivenolje, salt, pepper
4 -6 strimler sprøstekt bacon
mer revet parmesan til servering
Surr purre, løk og hvitløki litt olivenolje (og litt smør om du vil)  i en stor tykkbunnet gryte til myk. Skjær av stammen på brokkolien. Skrell den og kutt den opp i små terninger. Hakk resten av brokkolien grovt. Ha kyllingkraften i gryta og la det koke opp. Tilsett brokkolien. Kok brokkolien mør, ca, 5 minutter. Ta suppen av varmen og tilsett spinaten, rør det inn til det visner. Bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt. Tilsett revet parmesan og rør det inn. Smak til med salt og pepper.
Server i varme skåler med mer parmesan og bacon. Gjerne et godt stykke brød til også. Har du suppe til overs kan den fryses.

Kommentarer

  • Reply merlen hogg 31. mars 2013

    Hi MAT,
    I loved reading this piece! Well written!

    Merlen
    pinner

  • Reply Mat på Bordet 11. februar 2013

    Høres ut som om det ble en god grønnsuppe det og!

  • Reply Tora 5. februar 2013

    Lagde denne til middag i går! Glemte spinat, så hev oppi noe frosne erter, vårløk og litt fløte (var i risikosonen for en SUNN middag!!!) med masse grovt brød til. Veldig godt, veldig enkelt! Tusen takk!

  • Reply Mat på Bordet 20. januar 2013

    Hei Hege
    Nei, jeg har ikke forsøkt meg på Calisson d’Aix. Fant denne oppskriften (som skal være enkel) http://cuisine.journaldesfemmes.com/recette/311723-calissons-de-provence
    og det virker jo i grunnen ganske rett frem om lit vanskelig å finne ingrediensene. Noe tidskrevende er det også. Tror ikke jeg skal begi meg ut på det med det samme, får heller kose meg med de neste gang jeg er i Provence…:)
    Men si fra om du prøver deg på det!

  • Reply ReDoir 15. januar 2013

    Hei
    Gleder meg over å følge bloggen din med så mange gode oppskrifter og ideer.
    Jeg har imidlertid et spørsmål til deg. Har du en god oppskrift på Callisson d`aix. Har du selv laget det, og er det vanskelig.
    Hilsen Hege

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »