I mangel av en bedre tittel har jeg kalt dette en quiche uten bunn. Og før du (kanskje) hopper i glede av at dette er en glutenfri quiche må jeg dessverre skuffe deg med en gang – melet er i eggblandingen. Men, når det er sagt så er det fritt frem for å sløyfe melet eller ersatte det med en glutenfrimel, så en glutenfri variant bør være mulig uten at jeg har testet selv.
Kombinasjonen av squash og bacon kan du også ta som et utgangspunkt. Det samme gjelder ostekombinasjonen. Bytt ut cottage cheese med ricotta for eksempel og sløyf bacon helt om du ønsker. Bruk denne oppskriften som et utgangspunkt – se hva du har i kjøleskapet og eksperimenter deg frem til din egen versjon.
Quichen smaker selvsagt godt til middag med en grønnsalat til men passer utmerket også til å bli pakket inn i matpapir (enten i individuelle porsjoner eller hele) og tatt med på jobb, picnic, båttur, ja du skjønner…
Du trenger:
Hei! Takk for en fantastisk flott oppskrift som var veldig inspirerende!
Jeg spiser selv glutenfritt/laktosefritt, men dro rett hjem og laget meg en variant av din oppskrift. Det ble så godt! Kjæresten min sa at det var det beste jeg hadde laget, og den lille «testrøren» ble borte før det rakk å bli noe annet enn snacks. Skal definitivt lages igjen 😉
Hvis du er på instagram kan du se resultatet der: @jannemnaess
Ooops…
😀
Jeg elsker norsken din, den er veldig, veldig sjarmerende: «Rør det inn med gaffel eller pisk». Og oppskriftene dine er fenomenale – tusen takk!
Vennlig hilsen
Håkon M.E. Sundaune