Kjeks med sjokolade og puffet ris er mitt forsøk på å oversette chocolate chip cupcakes med rice krispies. Alltid morsomt å variere på en klassiker!
du trenger til ca. 25 cookies
- 100g myk smør
- 100g sukker
- 100g brun farin
- 1 egg
- 1.5 ts vaniljeekstrakt
- 200g hvetemel
- 1ts bakepulver
- 100g rice krispies, puffet ris eller cornflakes
- 150g mørk sjokolade, grovhakket
ovn temp. 180C
Rør smør, sukker og brun farin luftig. Tilsett egg og vaniljeekstrakt og rør videre til luftig. Bland hvetemel og bakepulver og rør inn i deigen. Bruk en stor skje eller slikkepott for å røre inn rice krispies og sjokolade. Bruk 2 skjeer eller en iskremskje å lage mellomstore kuler av deigen. Sett kulene på en bakeplate dekket med bakepapir o sett i forvarmet ovn. Stek i 10-15 minutter til gyllen og gjennomstekt. La kjeksene avkjøle helt på rist før de oppbevares i tett kakeboks.
Hei!
Tror du jeg også kan bruke basisoppskriften her til cookies med hvite sjokoladeknapper, litt hakkede mandler uten skall og tørket kokos (vanlig, på pose)? Eller kan det bli for tørt?
Håper jeg kan unngå at de blir knallharde, heller mer i retning kokosmakroner med noe «attåt». De kan jo bli litt bleke med det innholdet, så jeg har tenkt å risle litt kokesjokolade over etterpå.