Dette er en enkel middag – 20 minutter tar det fra begynnelse til slutt, ikke inklusiv oppvask, men det kan du forhåpentligvis få andre til å gjøre for deg. En middag vi titt og ofte tyr til her i huset når tiden er knapp. Og selv om dette er gjort i en fei mangler det ingenting. Jeg anbefaler at du kjøper en god kvalitets pasta, det er verdt det. Og får du tak i pancetta eller en god lettsaltet bacon kan du bruke det istedenfor vanlig bacon (som jeg gjorde her) for det lille ekstra.
Du trenger, for 4 personer:
ingredienser
1 håndfull pinjekjerner
150- 200g bacon strimlet
1 stor løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 stor brokkoli
400g pasta - jeg har brukt orecchiette her
olivenolje
salt, pepper
parmesan til servering
fremgangsmåte
Sett over vann for pastaen og sett ovnen på 200C.
Stek pinjekjerner brune i en tørr stekepanne. Pass godt på de, de brenner fort. Hell de over på en tallerken. Ha bacon i den varme stekepannen og stek til den har tatt til seg litt farge og er gjennomstekt. Tilsett løk og stek videre til løken er myk. Ha litt olivenolje i stekepannen om det ikke er nok fett i pannen. Ha hvitløk i tilslutt og stek videre. Hold varm.
I mellomtiden skal vannet til pastaen ha begynt å koke. Salt vannet godt og ha i pastaen, rør av og til slik at ikke pastaen klistrer seg.
Grovhakk brokklien. Skjær blomstene av hovedstilken og grovhakk de. Du vil få mindre og større biter brokki – skjær veldig store biter mindre. Ha brokkolien i en stor ildfast form, hell over litt olivenolje og rør rundt. Sett i forvarmet ovn og stek i 5 minutter.
Hell vannet av pastaen når den er kokt al dente. Spar på litt av pastavannet.
Bland pasta, brokkoli, bacon, løk og hvitløk godt sammen. Spe på med litt pastavann eller mer olivenolje om du synes det virker litt tørt. Rør inn pinjekjerner til slutt og smak til med pepper.
Server omgående med fersk parmesan og enda mer nykvernet pepper.
Om du skulle være så heldig å ha litt til overs smaker restene godt som lunsj dagen etter.
Det var jeg ikke klar over! Jeg prøvde retten for en stund siden og blandet ved servering inn biter av ovnsbakt søtpotet (som jeg er helt gal etter) og det ble selvsagt også godt ;-P og fargerikt!
Enig i at italienskprodusert er bra, men hvorfor er det politisk ukorrekt å kjøpe Barilla? Coop fører et merke som heter Casa di Luca som jeg syns er spesielt godt. Må bare passe på å ikke koke for lenge!
Det var politisk ukorrekt for noen år siden å ikke kjøpe pasta fra Barilla fordi styreleder uttalte at han ikke ville bruke homofile par for å for å fronte Barilla produkter – du kan lese mer om det her http://www.theguardian.com/world/2013/sep/26/pasta-firm-barilla-boycott-gay
Dette er nå en stund siden, og så vidt jeg vet er unnskyldninger gjort og boicotten av Barilla pordukter avsluttet.
Enig at det finnes gode pastaalternativer å få tak i ellers – manggode merker der ute, men også en del dårlige. 🙂
Hei Karianne
Jeg er glad i italienske produsenter av pasta – Barilla (litt politisk ukorrekt å kjøpe fra de) eller De Cecco. Skal du slå på stortromma kan du kjøpe Gentile eller Sarori & Dintorni (kjøpes i litt mer spesialiserte butikker). Pasta fra Jacobs utvalgte er heller ikke verst.Når jeg er på reise synes jeg det er morsomt å få med meg pasta i ulike former med meg hjem – en slags souvenir kan du si 🙂
Nei, kjøpte den på Illums Bolighus i Oslo for noen år siden – merket Mauviel fra Frankrike. Går ikke i oppvaskmaskinen men er ellers superfornøyd. Investeringsobjekt…
Dette smakte virkelig godt, en flott og spennende rett. Tidsmessig og innholdsmessige kan den også passe godt på skolekjøkkenet. Takk for fin og inspirerende blogg, du motiverer til tid på kjøkkenet! 🙂 Mvh Helge
Denne anbefales!
Så bra Therese, hyggelig at du likte det!
Ny yndlingsoppskrift. Takk!
Å så hyggelig å høre Elise! 🙂
Det var jeg ikke klar over! Jeg prøvde retten for en stund siden og blandet ved servering inn biter av ovnsbakt søtpotet (som jeg er helt gal etter) og det ble selvsagt også godt ;-P og fargerikt!
Enig i at italienskprodusert er bra, men hvorfor er det politisk ukorrekt å kjøpe Barilla? Coop fører et merke som heter Casa di Luca som jeg syns er spesielt godt. Må bare passe på å ikke koke for lenge!
Hei Maria
Det var politisk ukorrekt for noen år siden å ikke kjøpe pasta fra Barilla fordi styreleder uttalte at han ikke ville bruke homofile par for å for å fronte Barilla produkter – du kan lese mer om det her http://www.theguardian.com/world/2013/sep/26/pasta-firm-barilla-boycott-gay
Dette er nå en stund siden, og så vidt jeg vet er unnskyldninger gjort og boicotten av Barilla pordukter avsluttet.
Enig at det finnes gode pastaalternativer å få tak i ellers – manggode merker der ute, men også en del dårlige. 🙂
Denne må jeg helt klart forsøke. Kan du tipse om hva som er god pasta? Hvilket merke anbefaler du å kjøpe?
Hei Karianne
Jeg er glad i italienske produsenter av pasta – Barilla (litt politisk ukorrekt å kjøpe fra de) eller De Cecco. Skal du slå på stortromma kan du kjøpe Gentile eller Sarori & Dintorni (kjøpes i litt mer spesialiserte butikker). Pasta fra Jacobs utvalgte er heller ikke verst.Når jeg er på reise synes jeg det er morsomt å få med meg pasta i ulike former med meg hjem – en slags souvenir kan du si 🙂
Nei, kjøpte den på Illums Bolighus i Oslo for noen år siden – merket Mauviel fra Frankrike. Går ikke i oppvaskmaskinen men er ellers superfornøyd. Investeringsobjekt…
Er denne formen du bruker en gammel en? Vet du hvor man kan få tak i metallform som denne?
@Berit – ja denne er absolut verdt et forsøk. Enkel å lage og smaker for alle i familien – både gamle og unge 🙂
@Helge – det har du helt rett i, denne retten hadde passet godt på skolekjøkkenet!
Dette smakte virkelig godt, en flott og spennende rett. Tidsmessig og innholdsmessige kan den også passe godt på skolekjøkkenet. Takk for fin og inspirerende blogg, du motiverer til tid på kjøkkenet! 🙂
Mvh Helge
Denne skal jeg jammen teste, høres både kjempegodt og hærlig enkel ut 🙂
Takk for det 🙂
Ser godt ut. Og helt nydelig bilde!