Småkaker med karamell og sjokolade

Småkaker med karamell og sjokolade

Småkaker med karamell og sjokolade trenger igrunnen ingen videre introduksjon. Det sier seg selv at det er godt. Og før du begynner å tenke på at dette er altfor komplisert til å lage kan jeg røpe at karamellene er innkjøpt. Du kan selvsagt lage karamellene selv, men for enkelthetens skyld så  har jeg nå jukset litt. Oppskrift på karameller mangler her på bloggen foreløpig, men det skal rettes opp nærmere jul.

Småkaker med karamell og sjokolade

ingredienser
  • 200g hvetemel

  • 100g sukker

  • 200g smør

  • 100g fløtekarameller

  • 2 ss kremfløte

  • 50g lys eller mørk sjokolade

  • 1ts matfett eller smør
fremgangsmåte

ovn temp 180C

Ha hvetemel, sukker og smør i en food processor og kjør til du har en smulete blanding. Hell deigen på benken og arbeid den sammen til en smidig deig med hendene.

Rull deigen ut til små kuler, 2-3 cm store, sett de på et bakebrett dekket med bakepapir og trykk de litt flate. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 10 minutter til de begynner å få litt farge. Ta småkakene ut av ovnen og bruk en 1/2 ts måleskje for å lage en fordypning i midten av småkaken for karamellen. Gjør dette mens småkakene fortsatt er varme. La de avkjøle helt på en rist.

Smelt karamellene i en liten gryte over svak varme med kremfløten. Hell karamellen i en flaske med tut og hell opp i fordypningene.

Smelt sjokolade i vannbad med matfettet og strø med lett hånd over småkakene. Det kan gjerne se litt rustikk ut. La sjokoladen stivne helt før du setter de til oppbevaring i en kakeboks. Bruk gjerne litt mellomleggspapir slik at kakene ikke klistrer seg sammen.

Småkaker med karamell og sjokolade

Kommentarer

  • Reply Marthe 5. desember 2019

    Så enkle og så gode! Laget disse i fjor, og nå kommer det til å bli fast tradisjon hver jul

    • Reply Mat På Bordet 10. desember 2019

      Så hyggelig å høre Marthe!

  • Reply Andrea 29. november 2015

    Kan disse legges i kjøleskap? Karamellen er vel ikke veldig holdbar i romtemp.?

    • Reply Mat På Bordet 1. desember 2015

      Du kan gjerne oppbevare de i kjøleskapet, ta de ut før de skal serveres slik at de kommer til romtemperatur. De smaker best da 🙂

  • Reply Mat på Bordet 21. oktober 2013

    Hei LIv Torill!
    Oppskriften er rettet – takk for beskjed!

  • Reply Liv Torill 21. oktober 2013

    Dette ser kjempegodt ut, men er det 100 g smør eller sukker?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »