Formkaker er kjekke altså! Raske å lage, lett å ha med seg og lett å servere. Denne tar heller ikke lang tid å lage men trenger en god stund i ovnen.
Et lite tips – har du ikke myk smør kan du bruke en ostehøvel for å skjære den i tynne skiver – det tar da en 10 minutters før den er temperert.
Du trenger:
ingredienser
200g myk smør
200g brun farin
3 egg
1/2 ts vaniljeekstrakt
200g hvetemel
1 ts bakepulver
100g kokosmasse
Til pynt
kokosmasse og/eller kokosflak
fremgangsmåte
ovn temp 180C
Rør smør og sukker lett og luftig – dette tar gjerne 5 -10 minutter med en kjøkkenmaskin. Rør inn egg, et om gangen, rør godt, det skal være lett og lugtig igjen. Tilsett vaniljeekstrakt. Bland hvetemel og bakepulver sammen. Rør dette inn i deigen. Brett kokosmassen inn i deigen.
Fordel jevnt deigen over i en brødform kledd med bakepapir eller som du har smurt. Jevn ut toppen av kaken og strø kokos over. Dekk kaken løst med aluminiumsfolie (dette for å beskytte kokosen som brenner lett) og sett inn i forvarmet ovn. Stek i 70-80 minutter til kaken er gjennomstekt – test med kakepinne før du tar den ut.
Kokos og brunt sukker – for en herlig kombinasjon!
Ja, ikke sant! Et lite tilfelle av ‘nød lærer naken kvinne å spinne’- vi var nemlig tomme for ‘vanlig’ sukker 🙂
Dette er min favorittmatblogg! Nominerte deg like godt til matbloggprisen, jeg! 🙂
🙂 🙂 🙂 🙂 Herlig! Tusen takk 🙂 🙂