Enkel kokoskake!

enkel kokoskake

Formkaker er kjekke altså! Raske å lage, lett å ha med seg og lett å servere. Denne tar heller ikke lang  tid å lage men trenger en god stund i ovnen.

Et lite tips –  har du ikke myk smør kan du bruke en ostehøvel for å skjære den i tynne skiver – det tar da en 10 minutters før den er temperert.

Du trenger:

ingredienser
  • 200g myk smør
  • 200g brun farin
  • 3 egg
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 200g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 100g kokosmasse
Til pynt
  • kokosmasse og/eller kokosflak
fremgangsmåte

ovn temp 180C

Rør smør og sukker lett og luftig – dette tar gjerne 5 -10 minutter med en kjøkkenmaskin. Rør inn egg, et om gangen, rør godt, det skal være lett og lugtig igjen.  Tilsett vaniljeekstrakt. Bland hvetemel og bakepulver sammen. Rør dette inn i deigen. Brett kokosmassen inn i deigen.

Fordel jevnt deigen over i en brødform kledd med bakepapir eller som du har smurt. Jevn ut toppen av kaken og strø  kokos over. Dekk kaken løst med aluminiumsfolie (dette for å beskytte kokosen som brenner lett) og sett inn i forvarmet ovn. Stek i 70-80 minutter til kaken er gjennomstekt – test med kakepinne før du tar den ut.

La kaken avkjøle på rist.

Har du litt mer tid – eller ønsker du å lage en litt mer staselig kokoskake kan jeg anbefale denne 3 etasjers klin kokoskake !

Kommentarer

  • Reply Ingvild 9. april 2014

    Kokos og brunt sukker – for en herlig kombinasjon!

    • Reply Ina Johnsen 11. april 2014

      Ja, ikke sant! Et lite tilfelle av ‘nød lærer naken kvinne å spinne’- vi var nemlig tomme for ‘vanlig’ sukker 🙂

  • Reply Linda 8. april 2014

    Dette er min favorittmatblogg! Nominerte deg like godt til matbloggprisen, jeg! 🙂

    • Reply Ina Johnsen 8. april 2014

      🙂 🙂 🙂 🙂 Herlig! Tusen takk 🙂 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »