Seige havre- og kokoskjeks

havre kokoskjeks

Etter å ha laget disse konkluderte vi egentlig at de også hadde smakt godt som bars – kanskje til og med dyppet i litt mørksjokolade. Selvsagt er det ingenting i veien for å gi disse cookiesene et lite sjokolade lag på toppen (eller bunnen) men disse gikk for raskt unna til å kunne eksperimentere. Neste gang kanskje…

du trenger

  • 100g myk smør
  • 5 ss lønnesirup
  • 200g brun farin
  • 1ts vaniljeekstrakt
  • 100g havregryn
  • 200g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 100g kokos
  • 2ss vann
  • pekannøtter til pynt (valgfritt)

ovn temp 180C

Rør smør, sirup og sukker lett og luftig. Tilsett vaniljeekstrakt. Rør sammen havregryn, hvetemel, bakepulver og kokos og rør inn i deigen. Tilsett 2 ss vann under røring. Bruk to skjeer eller en iskremskje for å lage kuler av deigen og plasser de med litt mellomrom på et bakebrett dekket med bakepapir. Trykk kulene ned med bunnen av et glass slik at de er flate. Trykk en pekannøtt ned i toppen av kjeksene om du ønsker.

Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 10 minutter til de har fått litt farge. Jo lengre du steker de jo tørrere de blir og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Jeg lar det være litt opp til deg hvor tørre eller seige du ønsker de.

La kjeksene avkjøle helt på rist før du legger de til oppbevaring  i en kakeboks.

Om du ønsker å dyppe de i sjokolade foreslår jeg et du smelter mørk, lys eller hvit sjokolade i vannbad. Tynn det gjerne litt ut med litt delphiafett. Dypp kjeksene i sjokolade og legg de på rist til sjokoladen har stivnet. Alternativt kan du strø sjokolade over kjeksene.

Kommentarer

  • Reply Margrethe 2. mai 2014

    Hei,
    Fin oppskrift 🙂 Fikk lyst til å prøve meg på! – Men hvor kjøper du lønnesirup? Kan ikke huske å ha sett det i butikken :/

    • Reply Ina Johnsen 5. mai 2014

      Lønnesirup kan du kjøpe i større matbutikker. Ica vet jeg fører det, helsekostbutikker bør også ha det. Pass på at du kjøper ordentlig lønnesirup og ikke sukkersirup som utgir seg for å være lønnesirup.

  • Reply Stine 28. april 2014

    Takk for svar! Veldig hyggelig. Naa har du jo slaatt til med ukesmeny, det var jo et skikkelig plaster paa saaret 🙂

    • Reply Ina Johnsen 29. april 2014

      He, he, er ikke sikker på om jeg skal fortsette med ukemenyer, får se hva responsen er 🙂

  • Reply STine 27. april 2014

    Hallo! Jeg virkelig elsker bloggen din, har fulgt med i noen aar. Det nye designet er veldig flott, men jeg skulle onske at du hadde beholdt ‘dine favoritter’ kategorien som du pleide aa ha tidligere. Du vet, yndlingspastaen, yndlingskjeksen osv – siden du oppdaterte den kategorien ganske ofte var det en super inspirasjonskilde!

    • Reply Ina Johnsen 27. april 2014

      hei Stine!
      Så hyggelig at du liker den nye siden – er ganske fornøyd med den selv 🙂 Det stemmer at mine favoritter ikke lenger er med men nederst på forsiden finner du forslag til middag og bakverk – kanskje det kan fungere som inspirasjonskilde ? Ellers er alle oppskrifter å finne i oppskriftskartoteket med skjønner at det inspirerer mer å se på bilder.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »