Det måtte bare prøves. Du har sikkert sett det du også – denne oppskriften på spaghetti i tomatsaus som kokes i en gryte. Den gikk nemlig på rundgang på sosiale medier etter at den ble publisert i Martha Stewart Living magazine i mai 2013. Siden den gang er det flere bloggere og andre matmagasiner som har publisert oppskriften, ofte med litt variasjon.
Prinsippet er, slik navnet tilsier, at man har alt i en gryte. Yepp, pastaen også. Pasta, vann, tomater, krydder og urter legges i en gryte (passer ikke spaghettien inn i gryta di kan du alltids knekke den i 2) , kokes opp og røres litt mens det koker i 8-9 minutter. Da har mye av væsken fordampet, pastaen er al dente, stivelsen fra pastaen har tyknet det som er igjen av ‘saus’ og du har en serveringsklar pastarett på ett kvarter.
Oppskriften er fin den, den funker som den skal og det er mye rom for variasjoner. Bytt ut pastatype, krydre med flere urter (frisk oregano for eksempel), bruk tomater på boks istedenfor friske, ha med flere ingredienser – reker, kapers, oliven, osv., ja her er det mange mulgheter. Jeg har gjort en liten endring på originaloppskriften – jeg har brukt buljong istedenfor vann tilsatt salt og ferske chilli istedenfor chilliflak men har ellers holdt meg til oppskriften som du finner her. Der finner du også en video som er litt kjek å se på.
Smakte det? Som enkel og rask hverdagsmat holder den mål, og utvider man oppskriften noe tenker jeg at du får en enda mer smakfull saus. Ett råd – spis den så snart den er klar. Spaghettien koker nemlig videre i sausen og det er ikke langt fra al dente til en noe mer grøtete pasta. Når det er sagt så elsket tenåringene i huset retten når den hadde stått en stund. De smattet og gliste mens de koste seg med en skål lunken overkokt pasta. Jeg må være feinschmecker jeg…
For 4 personer trenger du:
Så fin tallerken pastaen er servert på, hva heter det serviset ?
Hei Anne L
Tallerken er kjøpt på loppis og merket er såpass slitt på undersiden at jeg ikke ser hvem som produserte den – sorry! 🙁
Hei
Synes dette var helt topp, fant en boks bønner som jeg slang oppi på slutten, buljongvann setter ekstra smak. Det er som du sier veldig viktig å røre, det blir selv da mye som setter seg fast i bunnen av gryta. Dette blir nok et fast innslag på meatfree monday!
Så bra Heidi – hyggelig å høre – og bra tips med bønnene!