Sitrussalat

sitrussalat

Fikk ikke du lyst på en sitrussalat du også nå? Bare se på de fargene!! Jeg blir glad når jeg får servert fargerikt mat, særlig på en grå og trist vintersdag.

Det finnes mange variasjoner på sitrussalat, målet er å få en god balanse mellom søt og syrlig. Hvor syrlig du ønsker det er selvsagt opp til deg og det styrer du hovedsaklig med hvilke sitrusfrukter du bruker og hvor mye av de. For å kompensere for de syrlige fruktene (grapefrukt og lime) har jeg honning over det hele. Velger du bort de syrlige fruktene kan du også klare deg uten honning, eller i allefall mindre honning….

dette har jeg i min sitrussalat (holder for 3-4 porsjoner)

ingredienser
  • 2 appelsiner
  • 2 blodappelsiner
  • 1 grapefrukt
  • 1-2 lime
  • 1 granateple
  • en håndfull grovhakkede pistasjnøtter
  • finhakket frisk mynteblader (ca. 10 mellomstore blader)
  • honning
fremgangsmåte

Skjær skallet av sitrusfruktene. Skjær av hver ende og sett frukten med en skjært side på en skjærfjøl. Skjær av resten av skallet med en skarp knov, følg fruktens form og pass på at du får med deg alt det hvite. Skjær frukten i skiver. Fjern evt. frø.

Legg sitruskivene pent på ett fat og fordel granateplefrø, pistasjnøtter og mynte over salaten. Hell over litt honning.

Server med mer honning. Litt yoghurt smaker ogå godt til.

Passer til frokost eller som en dessert.

sitrussalat

Sitrussalat er en av 12 oppskrifter jeg leverte for Coop-kalenderen 2015. Hent din kalender i nærmeste Coop butikk om du ikke har fått en allerede.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »