Forrige uke fikk jeg lov til å ‘jobbe’ på STRAND RESTAURANT i Bærum – sjekk denne filmen som en oppsummering av dagen..
https://www.youtube.com/watch?v=_C6B0qSNSM8&feature=youtu.be
Og så litt bilder…
Dette er Morten, kjøkkensjefen som forhandler, purrer, bestiller og legger opp ukens meny sammen med resten av teamet – alt på en gang. Til høyre ser du menyen som utkast – fortsatt under utvikling…
En liten omvisning i kjelleren der en tørrlager og to kjølelager var forholdsvis tomme. Eller kanskje det er sånn på alle gode kjøkken der man lager dagens mat på selve dagen.
Og her er kjøkkenets desserthjørne der Eline og jeg sto (ja, det er plass til 2 stykker). Til venstre ser du druegeléen som lages og i midten legges tynne skiver av eple i en konsentrert sukkersirup for å så å legges i ett tørkeskap (det var litt diskusjoner om epleskivene skulle være hele eller stikkes ut i midten). Bare to av elementene som skulle til for å lage en deskontruert Waldorsalat.
Kokkene på Strand drar nytte av vill vekst i nabolaget og integrerer det gjerne i menyen. Markjordbær og plommer fra naboen i tillegg til egne dyrkede grønnsaker og urter finner du på menyen når de er i sesong.
Ramsløk bonanza!
Siste finish på rettene skjer på et eget kjøkken – full konsentrasjon og teamarbeid.
Og her er den endelige menyen som du dessverre ikke får smakt lenger for på tirsdag (restauranten holder stengt på mandag) går de gjennom hele prosessen en gang til for å sette sammen enda en ny chefmeny.
Og hva lærte jeg så på restauranten?
– du står aldri og tvinner fingre på ett kjøkken, det er ALLTID noe å gjøre
– smak, smak, smak på maten du lager
– when in doubt, bruk frityren – alt smaker godt friteret, også russekål…
– ikke være redd for å ta ting på sparket
– det er fantastisk deilig (og tidsbesparende) å ikke måtte vaske opp etter seg selv 🙂
Yepp, jeg ønsker meg oppvaskshjelp…
TUSEN TAKK til alle jeg jobbet med på Strand, og spesielt takk til:
Tom Victor Gausdal , (beste sjefen ever), Morten (kjøkkensjef) Eline (kokk), Eirik (kokk og med i det Norske juniorkokkelandslaget) og Emil (kokk og med i et det Norske kokkelandslaget).
Og en oppfordring til alle – gå og spis på Strand Restaurant!!






