Vi har alle vært der.
Det ligger noen brune bananer i fruktskålen som ingen har lyst å spise. Eller kanskje du har frsyen full av de, for det er nettopp der de havner hjemme hos oss.
Redningen er enkel og velsmakende – lag banancookies!
Her følger en enkel oppskrift som følger prinsippet – bland det tørre sammen – bland det våte sammen – bland det våte med det tørre. Sett barna i sving, dette klarer de fint!
for å lage ca. 2o cookies trenger du
- 200 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts kanel
- 150 g havregryn
- 100 g mørke sjokoladebiter (alternativt grovhakket mørksjokolade)
- 2 modne bananer, most
- 1 egg
- 2 ss rapsolje
- 150 g brun sukker
- 50 ml yoghurt naturell*
- 1 ts vaniljeekstrakt*
*tips – bruker du vaniljeyoghurt trenger du ikke å tilsette vaniljeekstrakt
Ovn temp 180 C
Bland hvetemel, bakepulver, kanel, havregryn og sjokoladebiter sammen i en skål.
Rør bananer, egg, rapsolj, sukker, yoghurt og vaniljeekstrakt godt sammen. Rør det våte inn i det tørre. La det stå en 10 minutters tid. Er deigen for rennende kan du tilsette litt mer mel.
Bruk en iskremskje å lage kuler av deig som du da setter med god mellomrom på en bakeplate dekket med bakepapir.
Sett brettet i forvarmet ovn og stek i 10-15 minutter til de har fått fin farge.
La de avkjøle på rist.
Banancookies kan oppbevares i tett kakeboks. De blir litt seige under oppbevaring – vi legger de i brødristeren for å friske de opp. Da blir de også lunkne og er du heldig, sjokoladen litt rennende…