Pizza med squash og parmaskinke

Pizza

Jeg foreslår en meget enkel og meget velsmakende pizza til helgen – pizza med squash og parmaskinke. Ingen fiks fakserier her, bare en enkel pizza deig med enkle toppinger.

I det siste har jeg også forenklet sausen som jeg legger på toppen av deigen – hold deg fast, jeg pensler med olivenolje. Av og til trengs det ikke mer og det stemmer i dette tilfellet.

Brett opp ermene altså, vi skal lage pizza!

til 4 personer (en stor eller to små pizzaer)

ingredienser
Pizzadeig
  • 300g hvetemel
  • 1ts salt
  • 1ts tørrgjær
  • ca. 2dl lunkent vann
Topping
  • en squash
  • parma- eller spekeskinke
  • 100 g revet ost, gjerne en blanding av gule oster (bruk opp rester)
  • 100 g mozzarella, revet
  • olivenolje
fremgangsmåte

Bland  hvetemel med  salt og tørrgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg gjør dette med kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.

Ovn temp. 250 C med oppvarmet pizzasten eller plate.

Kjevle deigen ut til en stor eller to mindre pizzaer.

Pensle bunnen lett med olje. Strø revet gulost jevnt over bunnen. Fordel parmeskinke på pizzaen.

Skjær squashen i tynne remser på langs med en ostehøvel (hvis du har en mandolin, så bruker du selvsagt det).

Pizza

Fordel squashen i krøller på toppen av parmaskinken. Riv mozzarellaen i biter og strø dette rundt på pizzaen.

Sett pizzaen i forvarmet ovn på pizzastenen og stek i 5-7 minutter til osten bobler og pizzaen har fått fin farge.

Kvern over litt fersk pepper og strø gjerne med litt basilikum om du har.  Server mens det fortsatt er varmt.

pizza

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »