Potetsalat med grønt

potetsalatEn god potetsalat bør man ha i sin salatrepertoire. Jeg  har flere, noen er publisert på bloggen allerede (se nederst i innlegget for lenker) men jammen har jeg ikke flere på lur.

Denne for eksempel der varme poteter vendes i en vinaigrette. Deretter får de følge av grønnkål og sjalottløk og helt tilslutt, gjerne når potetene har avkjølt noe, urter. Høres godt ut ikke sant?

Potetsalaten kan gjerne serveres med det samme, men blir best hvis den får lov å stå litt. Den smaker selvsagt godt dagen etter også, husk bare på å la den komme opp til romtemperatur før servering.

Passer utmerket til all former for grillet kjøtt, pølser, burgere eller som del at koldtbord.

Håper det smaker!

  • ca. 1 kg nypoteter
  • ca. 100g grønnkål vasket og renset, grovhakket
  • 3 sjallotløk i fine skiver
  • 2 vårløk finhakket
  • en god håndfull persille og dill, grovhakket

til dressingen trenger du

  • saften av en sitron
  • 100 ml olivenolje
  • 1 ss sukker
  • salt, pepper

Kok potetene møre. Skjær de i like store stykker.

Lag dressingen. Bland sitronsaft, olivenolje og sukker og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over de fortsatt varme poteter og vend potetene i dressingen. Vend inn grønnkål og sjalottløk. La potetsalaten stå og trekke til seg dressingen. Når salaten er helt avkjølt tilsetter du vårløk og urter.

Smak til salaten med salt og pepper.

Flere potetsalatoppskrifter finner du her:

Enkel potetsalat med ranchdressing

Potetsalat med aspargesbønner

Potetsalat av rester

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »