Spinat- og artisjokkdip

Spinat- og artisjokk dip

Spinat- og artisjokk dip – noe så digg! Jeg har en amerikansk venninne som lagde dette hver sommer når hun var i Norge – like godt hver gang. Når jeg nå tok turen til Florida for å kokkelere var dip’en selvsagt på listen på hva over ‘food to make while in Florida’….

Brødkransen rundt dip’en er en eltefri brøddeig rullet ut til rundstykker – men du kunne saktens bruke hvilken som helst brøddeig. Rundstykkene og dip’en stekes samtidig i ovnen og det hele serveres lunken.

Resultatet er nydelig nystekt brød og varm spinatdip. Utrolig digg!

Spinat- og artisjokk dip

Spinat- og artisjokk dip

  • 2 ss smør
  • 3-4 fedd hvitløk finhakket
  • 1 mellomstor løk, finhakket
  • 100ml hvetemel
  • 500ml fløte eller helmelk
  • 100ml kyllingkraft eller bujong
  • 2 ts sitronsaft
  • 1/2 ts hot sauce
  • 50 ml rømme
  • 50g revet hvit cheddarost
  • 50g revet parmesan eller pecorino
  • et glass (ca. 300ml) artisjokkhjerter, grovhakket
  • 200 g frisk spinat forvellet og finhakket
  • salt

Fres hvitløken og løken i smøret til myk. Strø over melet og stek videre et par minutter.

Hell i fløten/melken litt om litt og rør godt for å unngå melklumper. Du lager i prinsipp en bechamelsaus (hvitsaus). Rør inn kyllingkraften, sitronsaft og hot sauce. La det hele få et oppkok.

Rør inn rømme, hvit cheddarost og parmesan/pecorino. Når osten er smeltet røret du inn spinaten og artisjokkhjertene. Smak gjerne til med salt og pepper.

Dippen serveres lunken.

Skal du ikke servere dippen med det samme, lar du den avkjøle og oppbevarer den så i kjøleskapet. Varm den opp i ovnen før servering.

Spinat- og artisjokk dipVil du servere dippen med brødkrans rundt gjør du følgende:

Lag en brøddeig – jeg har brukt grunnoppskriften for eltefrie rundstykker. Trill ut rundstykker (du vil trenge litt ekstra mel for at rundstykkene holder litt på formen). Sett en ildfastform i midten av en rund kakeform og legg rundstykkene rundt kanten. Sett kransen til heving en times tid.

Fyll den innerste formen med dip, gjerne helt opp til randen og sett det hele i forvarmet ovn (200C). Stek i ca. 30 minutter (dette er litt avhengig av størrelse på kransen din) til rundstykkene er gyldne og ferdigstekt.

La kransen og dippen avkjøle noe før servering – den kan gjerne serveres lunken.

Bryt av brød stykker og dypp i dippen.

Fyll gjerne på med ekstra dip (som du også har varmet opp) når det begynner å gå tomt.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »