BRENTE MANDLER

 

brente mandler

Har du laget brente mandler før?

Hvis ikke, så kan jeg fortelle deg at det er ganske så rett frem og her i innlegget får du skritt for skritt bilder. Det kan hende at du begynner å stusse, slik jeg gjorde første gangen jeg lagde brente mandler, når sukkeret kristalliserer seg rundt mandlene. Fortvil ikke, det er slik det skal være. Det er bare å være tålmodig og røre videre til sukkeret igjen smelter og legger seg som karamell rundt mandlene.

Ønsker du ekstra gode brente mandler kan du riste mandlene i ovnen først – 10 minutter på 180° for eksempel.

Jeg liker også å strø havsalt på mandlene når de er ferdige – den salte – søte kombinasjonen er jeg veldig glad i.

Brente mandler kan gjerne knuses eller kjøres en runde i food processoren for å lage strø (tenk krokan).

Brente mandler

  • 250g mandler
  • 150g sukker
  • ca. 1 dl vann
  • 1 ss smør
  • havsalt (valgfritt)

brente mandler

Ha sukker og vann i en kjele. Sett over varme,

brente mandler

til sukkeret smelter. brente mandler

Ha i mandlene…brente mandler

og rør godt om. Når vannet har fordampet vil sukkeret krystallisere seg og se slik ut:

brente mandler

Nå gjelder det å fortsette å røre til sukkeret smelter igjen og legger seg som et gyldent lag over mandlene. Her er det best å ikke ha for høy varme, men heller middelsvarme slik at du holder kontrollen. Brente mandler kan faktisk fort bli ja, brente (svidd), og det skal vi prøve å unngå.

Ha smøret opp i når sukkeret har smeltet og du er fornøyd med karamelliseringen. Rør det inn og hell mandlene over i en form. Dra mandlene fra hverandre med gaffel om du vil. Jeg liker godt at noen mandler henger sammen og at noen har litt ekstra karamell. Strø litt havsalt over mens karamellen fortsatt er varm og klissete.

brente mandler

Husk at mandlene er kjempevarme, la de avkjøle i ro og mak. Ikke vær fristet til å ta eller verre er, spise en glovarm mandel….

brente mandler

Brente mandler oppbevares i glass med lokk.

brente mandler

Pynter du litt på glasset kan det også være en fin julegave ♥

Flere oppskrifter med brente mandler?

klikk her. 

 

 

Kommentarer

  • Reply Bjørg 14. desember 2020

    Har laga brente mandler av 1,5 kg mandler etter oppskrifta di i dag. Supergode med flaksaltdryss på!
    Erfaring: Viktig å gjere gryta rein mellom kvar omgang ( måtte kaste ein porsjon)

    • Reply Mat På Bordet 20. desember 2020

      Hei Bjørg
      Wow – det blir mye brente mandler!
      God jul!!
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »