Jordbærcupcakes på glass

Har du fått med deg det nyeste på cupcakes fronten? Det er å servere de på glass! Cupcakes blir skjært opp i flere lag, glasur legges imellom og det hele toppes med mer glasur og litt pynt. Fordelen er at du kan sette lokk på hver cupcake og de blir straks mer holdbare. Og hvis du ikke orker alt på en gang kan du sette lokk på da også og spare resten til senere.
Nå var dette bare en digresjon og cupcakes på glass ble laget mer for moro skyld enn noe annet. Men jeg tenker at det er en morsom måte å presentere cupcakes som dessert. Litt mer rafinert enn å sitte og dra papiret av en full-lastet cupcake.
Disse cupcakes ble laget for min nevø´s bursdag og jordbær var det han skulle ha – han hadde allerede bestillt sjokoladekake av sin mor. De er laget uten fargestoffer, kun jordbærpuré. Vil du gjerne ha mer farge på kaken eller glasuren er det bare å tilsette litt fargestoff.
Jordbærpuréen kan du lage av ferske eller frosne bær. Ha de opp i en food processor og bland til du har en purée uten klumper. Du kan gjerne sile den for å få ekstra fin konsistens. Du trenger jordbærpuré for kaken og glasuren. Har du tenkt å lage cupcakes på glass anbefaler jeg å lage litt ekstra slik at du kan legge litt mellom kakelagene.
Oppskriften er basert på en oppskrift publisert av Sprinkles.
du trenger (for 24 cupcakes)
  • 400g hvetemel
  • 2ts bakepulver
  • 150ml jordbærpuré
  • 250ml melk, lunken
  • 2ts vaniljeekstrakt
  • 225g myk smør
  • 450g sukker
  • 2 store egg
  • 4 eggehviter av store egg
for glasuren trenger du
  • 220g smør
  • 400g melis
  • 1ts vaniljeekstrakt
  • 3ss jordbær purée
(skal du sprøyte en topp av glasur på hver cupcake anbefaler jeg at du ganger glasur oppskriften med 1.5 eller 2 – avhangig av hvor stor glasur topp du ønsker)
Ovn temp 180C
Lag cupcakes. Bland mel og bakepulver i en bolle. Bland jordbærpuré, melk og vaniljeekstrakt i en annen bolle eller beger. Rør smøret hvit og tilsett sukker litt om litt til du har en lett og luftig blanding. Tilsett egg, en om gangen. Så eggehvitene.  Tilsett halvparten ev mel blandingen og rør til blandet. Tilsett melkblandingen og rør til blandet. Tilsett resten av melblandingen og rør til du har en glatt jevn deig.
Fordel deigen i cupcakesformer og stek i ca. 20 minutter. Test med kakepinne før du tar de ut. La de avkjøle på rist.
Lag glasur. Rør smøret glatt og luftig. Tilsett melis litt om litt til du har en glatt, fin glasur. Tilsett vaniljeekstrakt og rør til blandet. Tilsett jordbærpuré 1 skje om gangen. Det er viktig at puréen ikke er kald slik at glasuren ikke skiller seg. Rør puréen godt inn i glasuren før du tilsetter mer.
Når cupcakes er helt avkjølt kan du sette i gang og sette glasur på de. Bruk kniv eller sprøytepose – det er opp til deg og din fantasi!
Siden det var til min nevø prøvde jeg å lage de litt «tøffe» – vanskelig når det går så mye i rosa…
og her er de litt mer feminine.
Men prøv et par på glass og server de som dessert!

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 1. august 2011

    Mmm ja, kan tenke meg at bringebær er det også! Og så deilig å kunne bare gå rett ut i hagen og plukke bær….:D

  • Reply Anonymous 31. juli 2011

    Veldig fin oppskrift, prøvde den i dag, enkel, med godt resultat! Brukte bringebær i stedet for jordbær, det var ikke noe problem, og noe vi hadde i hagen. Populære hos familien!

  • Reply ina 12. april 2011

    Ja, vanilje ekstrakt kjøper jeg vanligvis når jeg er i utlandet – det koster mindre der. Men du kan også kjøpe det i Norgen – gutta på haugen i Oslo for eksempel har. Og så kan du lage det selv se http://kjoekkentjeneste.blogspot.com/2010/09/vaniljeekstrakt.html

  • Reply Anonymous 12. april 2011

    Hei! Jeg ser at i flere av kakeoppskriftene dine så bruker du vaniljeekstrakt. Får en kjøpt dette i Norge, eller er det noe du lager selv?

  • Reply ina 31. mars 2011

    Ja, ikke sant – det ble litt mer enn «bare» cupcakes…:D

  • Reply SPISESKJE 31. mars 2011

    Så fint og dekorativt med glass!
    Fristende.. 🙂

  • Reply ina 31. mars 2011

    Takk for tipset BB 😀

  • Reply Anonymous 30. mars 2011

    Viser til forrige kommentar med mange skrivefeil.
    Du begynner med geleen,deretter ostekaken som ikke skal stekes og tilslutt bunnen som heller ikke skal stekes.BB

  • Reply Anonymous 30. mars 2011

    Hei Ina
    Jeg så du etterlyste en ostekake med gelelokk. Dersom du googler «: Cacas ostekake opp ned» finner du en oppskrift som aldri slår feil. Du trenger bare litt tid ,da det er tre lag som skal stivne.du kan få til mange flotte varanter med spennende former og gelefarge etter årstid. Du begynner med gelen og deretterostekskrn dom ikke skal stekes og tidlige bunnen. Lykke til! BB

  • Reply ina 30. mars 2011

    Ja, jeg vet, mer kakespising…. Derfor må man alltid ha en anledning for kakebaking og gi bort det meste…. 😀

    Takk Therese! Regnte med at det ikke skulle gå helt knirkefritt, men so far so good…..

  • Reply Therese 30. mars 2011

    Gratulerer med eget domene!!! Jeg kan fortelle at du dukka fint opp med bilde i blogglista mi, fabelaktig som alltid :)))
    Nais cupcakes! 😉

  • Reply Siven 30. mars 2011

    Ja, er det noe som kan føre til en reformasjon for kakegaffelen så er det disse glassene. (Mye enklere å få i seg enn med skje…)

    Dumpet over denne typen hos http://taylortakesataste.com/ for en stund siden.

    Bare synd det fører til MER kakespising. 😉

    Nydelige cupcakes forresten!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »