Kylling- og pastasalat med pesto, oliven og soltørkede tomater
1 kommentar
Dette er sommerens salat! Lett å lage, smakfull, lett å ta med på (båt)tur, passer til lunsj, passer til middag, ja, du skjønner, en veldig anvendelig salat!
Salaten blir bare så god som ingrediensene du bruker. Pass derfor på å kjøpe en god pasta, lag din egen pesto om du har anledning eller kjøp en god en (så fersk som mulig) og kjøp gode oliven.
Salat til 4-6 personer:
ingredienser
400g pasta (gjerne skruer)
1 glass pesto
1 liten glass soltørkede tomater
1 liten glass oliven
1 rød løk, finhakket
1 liten pakke sukkererter
4 kyllingfileter
olivenolje, salt og pepper
fremgangsmåte
Kok pasta al dente etter pakkens anvisning. Skyll med kaldt vann for å stoppe kokingen. Rør inn pestoen. Mens pastaen koker starter du med å gjøre resten av ingrediensene klare. Skjær soltørkede tomater i strimler, grovhakk oliven (fjern sten om du har kjøpt med), finhakk løken og skjær sukkererter i biter. Bland alt sammen med pastaen. Smak til med salt og pepper, evt. mer pesto.
Bruk oljen fra de soltørkede tomatene til å marinere kyllingen i. Grill kyllingen en time før du skal servere salaten slik at den er fortsatt lunker. La kyllingen hvile noe etter grillingen før du river den i bitstore biter. Bland kyllingen i salaten, smak igjen, og korriger med salt, pepper eller mer pesto. Har du fersk basilikum kan du gjerne strimle en håndfull blader og rør de inn i salaten.
Kjempegod, rask og lettvint! Jeg brukte en fediggrillet kylling, og kuttet og renset alt klart i de ni minuttene pastaen kokte. Sønnen, som er skeptisk til både løk, tomat og oliven, spiste med god appetitt og ba om å få rester med til lunsj på skolen neste dag!
Kjempegod, rask og lettvint! Jeg brukte en fediggrillet kylling, og kuttet og renset alt klart i de ni minuttene pastaen kokte. Sønnen, som er skeptisk til både løk, tomat og oliven, spiste med god appetitt og ba om å få rester med til lunsj på skolen neste dag!