Sjokoladekake går aldri av moten og passer stort sett alltid til dessert. Denne er intens i smaken men reddes av en hint av klementiner. Laget uten hvetemel er den ganske kompakt men samtidig lett. Elsket av alle som har smakt den hittil blir den nok en gjenganger her hjemme. Enkel å lage er den også og fullt mulig å blande sammen uten kjøkkenmaskin. Lag den for hånd og kos deg!
Sjokoladekake med en hint av klementiner (glutenfri)
- 100g smør
- 100g mørk sjokolade, grovhakket
- 4 egg
- 50g sukker
- 50g brun farin
- 50g kakao
- 100g mandelmel
- 1/2 ts bakepulver
- finrevet skall av 2 klementiner
ovn temp 180C
Smelt smøret. Hell det varme smøret over sjokoladen og rør til sjokoladen er smeltet og blandet med smøret. Ha egg i, ett om gangen og pisk sammen. Tilsett sukker og brun farin. Rør. Bland kakao, mandelmel, bakepulver og klemtinskall sammen. Ha det tørre i det våte og rør sammen. Hell deigen i en smurt rund kakeform (diam 22cm) og sett i forvarmet ovn.
La kaken steke i 30-40 minutter, test med kakepinne før du tar den ut av ovnen. Den vil synke noe sammen igjen under avkjøling.
La kaken avkjøle helt før servering. Strø med melis eller server med litt crème fraîche.
Hei! Jeg aner ikke hva jeg gjorde feil… Hadde alle ingrediensene, fulgte oppskriften men kaken var veeeeldig tørr…
hei Marie
Ja, det er rart. Tatt i betraktning at det ikke er noe hvetemel i kaken er det merkelig at den ble tørr.
Kan noen av ingrediensene vært gamle? Brukte du for stor form? Var den for lenge i stekeovnen?
Hei! Denne så spennende ut! Jeg lurer på om den blir like god dagen etter?
Hei Karin
Dette er en veldig saftig kake, så ja, den holder seg godt til dagen derpå 🙂
Denne ser vidunderlig ut, og bildet er ganske enkelt perfekt. Alle oppskrifter der man ikke må piske smør og sukker hvitt fanger min interesse… 🙂