Salsa fresca

salsa fresca

For å avrunde noen dager med innlegg med meksikansk retter finner du her en oppskrift på salsa fresca eller pico de gallo som det også heter. Dette er en frisk salsa bestående av tomater, løk, koriander, chilli og lime og er bare en av mange salsa varianter som finnes. Tilpass gjerne salsaen til din egen smak ved å variere mengde med de enkelte ingrediensene.
Salsaen kan gjerne oppsbevares kjølig noen dager om ikke du får spist alt med det samme eller ønsker å lage det på forhånd. Pass på å ta den ut litt før servering slik at den kommer til romtemperatur. Server resten av salsaen til omeletten morgenen etter for eksempel…

du trenger (for en liten porsjon salsa som bør holde til 2)

  • 2 mellomstore modne tomater
  • 1/2 løk, finhakket
  • en håndfull koriander blader, grovhakket
  • 1 chilli, finhakket
  • saften av en lime
  • oliven olje hvis ønsket (jeg pleier å bruke ca. 2ss)
  • salt

 

salsa fresca

Fjern «innmaten» av tomatene og skjær kjøttet i fine terninger (se bilde). Bland tomater med løk, koriander, 1/2 finhakket chilli, saften av en lime og evt. oliven olje hvis du skal bruke. Smak til med salt og evt. mer chilli. La det stå og godgjøre seg 15 minutter før du serverer.

Kommentarer

  • Reply Mette 12. juni 2014

    For oss som ikke liker koriander er det helt topp med kruspersille oppi det her! I tillegg pleier jeg å ha i «lang paprika» og sukkererter for litt sødme, helt topp 🙂

    • Reply Ina Johnsen 12. juni 2014

      Hei Mette
      Ja, det kan du selvsagt gjøre. Personlig elsker jeg koriander og synes at det får frem en mer eksotisk smak på salsaen. Men persille er en god altrernativ om man ikke kan like koriander….

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »