Det er sol, det er sommer, det er tid for brokkolisalat! De som har fulgt bloggen en stund drar nok kjensel på oppskriften – den har vært publisert på bloggen før. Og grunnen til at det skrives om den igjen her er fordi det er en såååå god salat og fordi jeg har tatt nytt bilde som jeg synes er finere enn den forrige (som tross alt var for 2 år siden) . Alle i familien elsker denne. Alle gjester som har fått den servert har elsket den. Og alle som har prøvd den har bare kommet tilbake med super positive tilbakemeldinger. Så, da håper jeg at også du som ikke har prøvd den er overbevist. Det er bare å sette i gang!
du trenger
- 2 brokkolihoder
- 50g mandelflak
- en håndfull tørkede tranebær (kan ertsattes med rosiner eller tørkede kirsebær)
- 1/2 rødløk, finhakket
til dressingen
- 125ml rømme
- 75ml majones
- 2ss cidereddik (eller hvitvinseddik)
- 1ss sukker
Skyll brokkolien. Del brokkolien i mindre bukketter og grov hakk de. Skrell stilken og skjær den i mindre biter eller skiver. Bland borkkolien med resten av salatingrediensene.
Rør rømme, majones, eddik og sukker sammen i en skål og hell over salaten. Rør det hele lett sammen. La det gjerne stå litt for smakens skyld.
Salaten kan gjerne lages noen timer i forkant. Oppbevar den i kjøleskapet men la den komme til romtemperatur før servering.
Jeg lager også en broccolisalat ALA denne . Den er også veldig populær , jeg bruker broccoli, rødløk, rosiner , bacon og cashewnøtter. Dressingen lager jeg av chreme fraiche blandet med eddik og litt sukker.
Ja, ser at det er mange som lager varianter på samme salat, og bra er det! Alltid morsomt med variasjoner 🙂
Jeg lager den med brokkoli, vårløk, sprøstekt bacon og raspet ost…himmelsk ☺
Mmm ja, mulighetene er endeløse Grete 🙂
Elsker denne salaten, sist jeg lagde den hadde jeg ikke tranebær så jeg brukte hermetisk ananas, funket det og.
Så smart Heidi! Tenker meg at det var godt ja 🙂