Nå har jeg kanskje lurt deg litt med tittelen. Med sunne sjokoladevafler menes halvsunne sjokoladevafler, for vafler kan vel egentlig ikke sammenlignes med et ordentlig sunt måltid.
Men, her er det lite sukker, det er bare brukt fullkornshvetemel og vaflene serveres med friske bær og vaniljekesam. Litt godt må man ha det innimellom.
Bland fullkornshvetemel, kakao, sukker, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Mål ut melk og rør inn egg. Ha melkblandingen i det tørre og tilsett smeltet smør. Pisk deigen lett sammen til du har en glatt deig. Rør inn kakaonibs om du bruker de (jeg anbefaler det, det gir en herlig liten ‘crunsj’). Deigen vil være ganske tykk.
Stek vaflene og legg de på rist. Pass på å ikke stek de for mye, det er vanskelig å se når de er ferdige når de er så mørke. Steketiden vil variere med vaffeljern.
Server vafler med bær og gjerne litt vanilje vaniljekesam. Vil du lage en fin presentasjon stabler du vaflene opp på hverandre, legger litt bær på toppen og drysser med melis. Server flere bær og vanilje kesam i små skåler ved siden av.
Ja men, dette er jo ikke så farlig Bettine 🙂
Litt sukker ja, men jammen ikke mye i vaflene.
Litt sukker i vaniljekesamen er det også men det kan du bytte ut med ‘vanlig’ kesam om du ønsker.
Kjør på! 🙂
?vil ikke i fot mye smør,da jeg ikke har mer enn ca, 150g
Hei Lene
Sorry, jeg skjønner ikke kommentaren din – hadde du et spørsmål?
🙂
hei!
tips til dere som vil prøve denne oppskriften.
isteden for 50g kakao tar du 25g kakao og 25g smeltet sjokolade (lys)
He, he, ble de bedre da pannekake fan? 🙂
Alle hjertes dag lunsj til barna med stooor smil. Masse frukt på, de ble gode. Takk for oppskriften!
åherregud, det så himmelsk godt ut 😀 Akkurat slike ting er farlig å lage i dette huset..
Ja men, dette er jo ikke så farlig Bettine 🙂
Litt sukker ja, men jammen ikke mye i vaflene.
Litt sukker i vaniljekesamen er det også men det kan du bytte ut med ‘vanlig’ kesam om du ønsker.
Kjør på! 🙂