Husker du min enkle kanelkake? Vel. den er så populær at jeg tenkte at jeg skulle lage en vri. Og siden jeg hadde jordbær til overs og innkjøpt rabarbra (dessverre ingen egen produksjon her i hagen..) ble det en enkel jordbær rabarbrakake.
Genialt ikke sant?
En kakedeig og en jorbær-rabarbrakompott er det som trenges for å lage denne vidunderlige kaken. I motsetning til kanelkaken der jeg stekte hele kaken i en omgang har jeg her delt steketiden i to. Jeg har stekt bunnen (dvs 2/3 av deigen) først, tatt kaken ut av ovnen, fordelt kompotten og resten av deigen på toppen og satt hele sjabangn tilbake i ovnen.
Jeg har endret litt på deigen også – tilsatt havregryn og økt på smør- og egg mengden. Det funket godt. Vil du ikke ha havregryn i kaka di kan du benytte oppskriften for kanelkaken kombinert med kompotten i oppskriften her. Eller du kan bare lage en kanelkake, det kan også anbefales.
Enkel jordbær- og rabarbrakake
for en kake i langpanne (ca. 30x20cm) trenger du
ingredienser
150g sukker
50g brun farin
200g smør, myk
4 egg
1ts vaniljeekstrakt
300g hvetemel
100 g havregryn
1 1/2 ts bakepulver
Jorbær- rabarbrakompott
200 g renset jordbær
200 g rabarbra i 1/2 cm skiver
100 g sukker
3 ss maisena
frø fra en halv vaniljestang
saft fra en halv sitron
Glasur
150 g melis
melk
fremgangsmåte
Ovn temp 180 C
Lag kompotten
Ha jordbær, rabarbra, sukker, maisena, sitronsaft og vaniljefrø i en kjele. Varm opp sakte slik at sukkeret smelter. La frukten småkoke til rabarbaren er mør. Sett til side og la det avkjøle.
Lag kakedeigen
Rør sukker og smør lys, lett og luftig. Tilsett ett egg om gangen og rør godt mellom hver. Du ønsker en lett og luftig masse, vær tålmodig, dette vil ta litt tid. Rør inn vaniljeekstrakt til slutt.
Bland hvetemel, havregryn og bakepulver sammen. Bland det tørre med det våte.
Fordel 2/3 av deigen i en langpanne dekket med bakepapir. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 15 min. Kaken skal ha fått litt farge og er nesten feridgstekt.
Fordel kompotten på toppen og plasser klatter av resterende deig på toppen av der igjen (ta en titt på kanelkake oppskriften om du er litt usikker på hva jeg mener, der finner du bilder).
Sett kaken tilbake i ovnen og stek videre i ca. 15minutter eller til en kakepinne kommer ut rent.
La kaken avkjøle helt i formen.
Lag glasur
Rør melis med nok melk slik at du får en litt tykk melis glasur. Strø over kaken når den er avkjølt. La glasuren stivne før du skjærer kaken i porsjoner.
Den opprinnelige enkle kanelkaken ble underdeilig med epleterninger,- denne må nesten bli helt superunderdeilig! Gleder med til rabarberaen skyter i været! 😀
Kan jeg også lagen den uten rabarbra og må jeg da eventuelt ta noen andre igredienser bort?
Hei Lydia
Om du ikke ønsker å bruke rabarbra foreslår jeg at du erstatter det med mer jordbær. Eller en annen frukt eller bær for den saks skyld 🙂
Heisann 🙂 I stedet for å klatte deigen på toppen, tok jeg en sprøytepose og lagde tertemønster……..ble innmari fint 🙂
Hei Inger – strålende idé! Tenker meg at den ble veldig fin ja 🙂
Nå har jeg og døtrene mine testet ut denne oppskriften. Den er kjempegod! Takk for oppskrifta.
Herlig Ellen! Godt å høre at oppskriften funker når andre bruker den og at den attpåtil faller i smak <3
Den opprinnelige enkle kanelkaken ble underdeilig med epleterninger,- denne må nesten bli helt superunderdeilig! Gleder med til rabarberaen skyter i været! 😀
Strålende idé Tonje – skal jammen prøve med epleteringer jeg og!