Enkel jordbær- og rabarbrakake

Enkel jordbær- og rabarbrakake

Husker du min enkle kanelkake? Vel. den er så populær at jeg tenkte at jeg skulle lage en vri. Og siden jeg hadde jordbær til overs og innkjøpt rabarbra (dessverre ingen egen produksjon her i hagen..) ble det en enkel jordbær rabarbrakake.

Genialt ikke sant?

En kakedeig og en jorbær-rabarbrakompott er det som trenges for å lage denne vidunderlige kaken. I motsetning til kanelkaken der jeg stekte hele kaken i en omgang har jeg her delt steketiden i to. Jeg har stekt bunnen (dvs 2/3 av deigen) først, tatt kaken ut av ovnen, fordelt kompotten og resten av deigen på toppen og satt hele sjabangn tilbake i ovnen.

Jeg har endret litt på deigen også – tilsatt havregryn og økt på smør- og egg mengden. Det funket godt. Vil du ikke ha havregryn i kaka di kan du benytte oppskriften for kanelkaken kombinert med kompotten i oppskriften her. Eller du kan bare lage en kanelkake, det kan også anbefales.

Enkel jordbær- og rabarbrakake

for en kake i langpanne (ca. 30x20cm) trenger du

ingredienser
  • 150g sukker
  • 50g brun farin
  • 200g smør, myk
  • 4 egg
  • 1ts vaniljeekstrakt
  • 300g hvetemel
  • 100 g havregryn
  • 1 1/2 ts bakepulver
Jorbær- rabarbrakompott
  • 200 g renset jordbær
  • 200 g rabarbra i 1/2 cm skiver
  • 100 g sukker
  • 3 ss maisena
  • frø fra en halv vaniljestang
  • saft fra en halv sitron
Glasur
  • 150 g melis
  • melk
fremgangsmåte

Ovn temp 180 C

Enkel jordbær- og rabarbrakake

Lag kompotten

Ha jordbær, rabarbra, sukker, maisena, sitronsaft og vaniljefrø i en kjele. Varm opp sakte slik at sukkeret smelter. La frukten småkoke til  rabarbaren er mør. Sett til side og la det avkjøle.

Lag kakedeigen

Rør sukker og smør lys, lett og luftig. Tilsett ett egg om gangen og rør godt mellom hver. Du ønsker en lett og luftig masse, vær tålmodig, dette vil ta litt tid. Rør inn vaniljeekstrakt til slutt.

Bland hvetemel, havregryn og bakepulver sammen. Bland det tørre med det våte.

Fordel 2/3 av deigen i en langpanne dekket med bakepapir. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 15 min. Kaken skal ha fått litt farge og er nesten feridgstekt.

Fordel kompotten på toppen og plasser klatter av resterende deig på toppen av der igjen (ta en titt på kanelkake oppskriften om du er litt usikker på hva jeg mener, der finner du bilder).

Sett kaken tilbake i ovnen og stek videre i ca. 15minutter eller til en kakepinne kommer ut rent.

La kaken avkjøle helt i formen.

Lag glasur

Rør melis med nok melk slik at du får en litt tykk melis glasur. Strø over kaken når den er avkjølt. La glasuren stivne før du skjærer kaken i porsjoner.

Enkel jordbær- og rabarbrakake

Kommentarer

  • Reply Lydia 27. januar 2018

    Kan jeg også lagen den uten rabarbra og må jeg da eventuelt ta noen andre igredienser bort?

    • Reply Mat På Bordet 4. februar 2018

      Hei Lydia
      Om du ikke ønsker å bruke rabarbra foreslår jeg at du erstatter det med mer jordbær. Eller en annen frukt eller bær for den saks skyld 🙂

  • Reply Inger Rothanburg 14. juni 2017

    Heisann 🙂 I stedet for å klatte deigen på toppen, tok jeg en sprøytepose og lagde tertemønster……..ble innmari fint 🙂

    • Reply Mat På Bordet 19. juni 2017

      Hei Inger – strålende idé! Tenker meg at den ble veldig fin ja 🙂

  • Reply Ellen 23. juni 2016

    Nå har jeg og døtrene mine testet ut denne oppskriften. Den er kjempegod! Takk for oppskrifta.

    • Reply Mat På Bordet 23. juni 2016

      Herlig Ellen! Godt å høre at oppskriften funker når andre bruker den og at den attpåtil faller i smak <3

  • Reply Tonje 25. april 2016

    Den opprinnelige enkle kanelkaken ble underdeilig med epleterninger,- denne må nesten bli helt superunderdeilig! Gleder med til rabarberaen skyter i været! 😀

    • Reply Mat På Bordet 27. april 2016

      Strålende idé Tonje – skal jammen prøve med epleteringer jeg og!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »