Enkel focaccia med rosmarin

Enkel focaccia med rosmarin

Jeg trengte noe raskt – og enkelt – og godt. Noe som du kan krølle deg sammen med på sofaen med et glass vin. Eller noe du kan spise med suppe. Noe med masse smak men er samtidig lett og godt.

En form for focaccia ble det da, laget med hvetemel og durum hvete (du vet, det melet som ofte brukes for å lage pasta og som italienerne er så glad i). Litt fersk rosmarin ble brettet inn i deigen til slutt og like før den skulle i ovnen ble toppen smurt generøst med olivenolje, drysset med salt og snittet på kryss og tvers. Rett inn i glovarm ovn og 20 minutter senere var den klar. Nam!

Enkel focaccia med rosmarin

  • 200g hvetemel
  • 200g durumhvete
  • 1 ts tørrgjær
  • 1/2 ts maldon salt
  • 3.5 dl lunkent vann
  • frisk rosmarin
  • mer havsalt
  • olivenolje

Ovn temp. 250°

Enkel focaccia med rosmarin

Bruk en kjøkkenmaskin. Bland melene, salt og tørrgjær sammen. Hell i vannet og la maskinen elte deigen i ca. 20 minutter. Deigen skal være glatt, smidig og noe klissete. Dekk deigen til og la det heve til det dobbelte (ca. 1 time på et lunt sted).

Enkel focaccia med rosmarin

Hell deigen over på en melet benk, strø ca. 1ss med grovhakket frisk rosmarin over deigen og brett det lett inn. Form deigen til en sirkel. Legg deigen opp i en støpejernspanne eller en kakeform som du har smurt med litt olje. Dekk deigen til og sett til heving et lunt sted en halvtimes tid.

Hell litt olivenolje på toppen og smør det utover med fingrene. Snitt deigen på kryss og tvers og strø litt mer rosmarin og havsalt på toppen.

Sett brødet i forvarmet ovn. Sett temperaturen ned til 220° og stek i 20 minutter.

Server gjerne brødet lunkent. Kos!

Enkel focaccia med rosmarin

Kommentarer

  • Reply Elisabeth 1. juli 2016

    Kan man lage den med bare vanlig hvetemel? Hilsen Elisabeth

    • Reply Mat På Bordet 3. juli 2016

      Det kan du Elisabeth! 🙂

  • Reply Anette 28. april 2016

    Hei! Den ser fantastisk god ut! Jeg har laget focaccia veldig mange ganger nå, men jeg forstår ikke hvorfor skårpen blir så tykk og sten hard?! Noen tips til hva jeg skal gjøre? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 30. april 2016

      hei Anette
      Skorpen skal være sprø, men ikke steinhard 🙂
      Drypper du nok olje på toppen før du setter den i ovnen?
      Og du oversteker den ikke?
      Du kan prøve å la den avkjøle under et rent håndkle neste gang, kanskje skorpen vil bli noe mykere da.
      Lykke til!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »