Agurksalat med fennikel

agurksalat med fennikel

Fennikel er tingen vet du. Jeg har brukt det svært lite i matlagingen, noe jeg realiserte når jeg diskuterte en oppskrift på gratinert fennikel med min søs og svoger mens de var på besøk her hos oss i sommer. Derfor ble et par fennikel med meg hjem etter dagens handletur.

Planen var ikke helt klar, fennikelgrateng hørtes jo godt ut men på en varm sommerdag var det ikke akkurat fristende å slå på ovnen. Derfor ble det salat. To salater faktisk – denne agurksalaten med fennikel og en annen med reddiker. Begge ble servert med fisk, begge var kjempegode og begge oppskriftene kommer på bloggen. Agurksalat med fennikel kommer som du skjønner først.

Agurksalat med fennikel

ingredienser
  • 1 agurk
  • 1 fennikel
  • 150ml rømme
  • 1-2 ss hvitvinseddik
  • 1 ts sukker
  • salt, pepper
  • dill til pynt
fremgangsmåte

Skjær agurken i to på langs, skrap ut frøene i midten med en skje og skjær agurken i skiver.

Skjær fennikel i fine skiver (sjekk videoen nederst om du er usikker på hvordan man tilbereder fennikel).

Ha fennikel og agurk i en bolle. Rør hvitvinseddik og sukker i rømmen. Smak til med mer hvitvinseddik salt og pepper. Rør dressingen i grønnsakene.

Hell salaten over på et fat og pynt med dill.

Salaten kan gjerne stå kjølig noen timer før servering og smaker også godt dagen etter.

agurksalat med fennikel

PS. likte du fatet mitt? Jeg kjøpte den i sommer på brukthandel, synes den er så fin! Den er håndmalt av Andreas Schneider for Egersund Fajanse ♥

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »