Kjøttkaker i brun saus på 1,2,3

kjøttkaker i brun saus

Kjøttkaker i brun saus altså – det er en familiefavoritt vi gleder oss til hver høst! Fulgte du meg på snap i går fikk du se hvor enkelt det er å lage kjøttkaker i brun saus fra bunnen av. Du trenger en skål for å blande sammen farsen og en stekepanne for å steke kjøttkakene og lage sausen.

Bare en stekepanne altså for etter at du har brunet kjøttkakene bruker du samme pannen for å lage sausen. Dermed får du med deg all den deilige smaken som er igjen i stekepannen etter stekingen direkte i sausen.

Så er det bare å sette kjøttkakene i den nylagde sausen og la de småkoke videre mens du setter over poteter og noe grønt – erter eller brokkoli for eksempel. Topp middag på en halvtime!

Kjøttkaker i brun saus på 1,2,3 – ca.4 porsjoner

ingredienser
  • 400g kjøttdeig, gjerne økologisk, uten salt og vann
  • 1/2 løk, finhakket
  • 1 hvitløksfedd, presset
  • 1 egg
  • 20g panko eller annen brødrasp
  • 1/4 ts allehånde
  • 1/4 ts malt muskat
  • 1/2 ts grov havsalt
  • 1/4 ts pepper
  • olje til steking
  • 20g smør
  • 1 god ss hvetemel
  • 500ml kjøttkraft eller -buljong
  • 1 god ss seterrømme eller creme fraiche
  • sukkerkulør, kan sløyfes
fremgangsmåte

Bland kjøttdeig med løk, hvitløk, egg, panko, og krydder. Form farsen til runde kaker (jeg fikk 16 stykk) med hendene og sett de på en tallerken.

Varm opp stekepannen og ha i litt olje når den er varm. Stek kjøttkakene i 2 omganger. Rull de rundt i stekepannen under steking slik at de får fin stekeskorpe. Legg de over på en ny tallerken når de har fått fin farge.

Når alle kjøttkakene er stekt har du smøret i stekepannen. La det smelte og rør inn melet. La dette steke litt før du heller kjøttkraften i stekepannen litt om litt. Rør godt slik at det ikke danner seg klumper og du får en fin glatt brun saus. Rør inn litt rømme til slutt og smak til med salt og pepper. Ønsker du en  noe mørkere farge på sausen din har du opp i litt sukkerkulør. Vær forsiktig med mengden, litt kulør gir mye farge.

Ha kjøttbollene tilbake i stekepannen, i sausen. Legg på et lokk og la det småkoke til kjøttkakene er gjennomstekt. Sett over poteter og grønnsaker i mens så blir alle elementene til middagen ferdig samtidig.

Server med poteter og noe grønt (jeg må ha erter…) Husk tyttebærgelé – oppskrift finner du her ♥

kjøttkaker i brun saus

Kommentarer

  • Reply Cynthia 16. november 2016

    Nå var dette ferdig laget og spist i heimen i dag. Ordentlig kos og barn som sa: de smaker mye bedre hjemmelaget mamma! Tusen takk for enda til fantastisk oppskrift Ina!

    • Reply Mat På Bordet 18. november 2016

      Åååå så hyggelig å høre Cynthia – det varmer mamahjertet mitt også altså 🙂

  • Reply Susan 4. november 2016

    These look so good – any chance you have directions in English??

    • Reply Mat På Bordet 12. november 2016

      Hi Susan!
      Try google translate 🙂 If the translation doesn’t make sense let me know and I´ll help you out here.

  • Reply Barbro 3. november 2016

    Nam! Dette får bli søndagsmiddagen:)

    • Reply Mat På Bordet 3. november 2016

      Ja til kjøttkaker på en søndag Barbro!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »