Hent frem kniven og belag deg på å bruke litt tid til å skjære grønnsaker i fine skiver. Det er ikke den store jobben og er faktisk den eneste ‘jobben’ med hele denne salaten, for stort sett mer trenger du ikke å gjøre.
Ok, du må lage en vinaigrette men det har du kanskje stående i kjøleskapet allerede. Jeg pleier å ha det. En vinaigrette basert på eddik, sennep og olje som jeg blander sammen og har stående i kjøleskapet slik at den kan settes på bordet hver gang det serveres en salat. Veldig kjekt og en mindre ting å tenke på når man skal lage et måltid.
Men, tilbake til salaten. Gårsdagens innlegg handlet også om fennikel – agurksalat med fennikel. Fennikelsalat med reddik har i motsetning til agurksalaten fått en vinaigrette for å binde det hele sammen istedenfor en rømmedressing. Jeg serverte begge salater samtidig til grillet fisk og poteter – men du kan selvsagt velge enten den ene eller den andre.
Hvilken som var best? Vel, det er vanskelig å si. Og meningene var delt ved middagsbordet. Skal jeg være ærlig så holdt dog de fleste en knapp på agurksalaten, men lag begge og bestem selv.♥
Salat med fennikel og reddik